Renovatie Morningside Park, NYC

De renovatie van Morningside Park in upper Manhattan bracht  een einde aan ruim 20 jaar dramatische verwaarlozing van een van NYC’s historische Olmsted parken. Het gehele ca. 12 ha grote park werd op de schop genomen. De renovatie werd uiteindelijk over meerdere fasen uitgevoerd.

Hans Ophuis was verantwoordelijk voor het masterplan en de eerste fase renovatie van het zuidelijke deel. Als landschapsarchitect bij Quennell Rothschild en partners uit New York. Opmerkelijk naast de nieuwe vijver is de blauwstenen trap van 124 treden. Deze vormt een rechtstreekse nieuwe verbinding door het park tussen Columbia Heights en het lager gelegen Harlem.

Aandacht voor cultuurhistorie, beplantingen, ambachtelijke detaillering en procesmanagement, al was het maar vanwege de talloze communityboard meetings, kwamen hier allemaal succesvol samen.

De Art Commission van de City of New York bekroonde het masterplan in 1986 met de Award for Excellence in Design. In 2008 verleende de New York City Landmarks Preservation Commission Morningside Park de status van ‘scenic landmark’. Het Park werd daarmee het 10e scenic landmark in New York City.

*/?>