• kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord
  • masterplan biodiversiteit

Masterplan biodiversiteit Parkhoeve, Breda-Noord

NXTlandscapes heeft een masterplan biodiversiteit opgesteld voor kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord. Aan de noordelijke stadsrand van Breda grenzend aan Landschapspark de Open Linie ligt Parkhoeve Breda-Noord. Een van de twee kinderboerderijen binnen de gemeente Breda. Voor veel jongere bewoners van de omliggende wijk de Hoge Vucht is Parkhoeve de enige plek om in contact met dieren en natuur te komen.

NXTlandscapes werd gevraagd het thema biodiversiteit sterker tot uitdrukking te laten komen. In de inrichting en het gebruik. Wij hebben het daadwerkelijk laten zien, voelen en ruiken van biodiversiteit daarbij als uitgangspunt genomen. Biodiversiteit als kapstok voor meer betekenis en samenhang.

In ons masterplan biodiversiteit doen wij voorstellen om duurzaamheid, verantwoord waterbeheer en kringlopen bij de inrichting en het beheer beter zichtbaar en inzichtelijk te maken. Omdat dit voor de jeugdige bezoekers een meerwaarde creƫert: een blijvende referentie met impact bij de ontwikkeling naar volwassenheid. We hebben ons laten inspireren door een bezoek aan de educatieve tuin De Enk in de wijk Vreewijk in Rotterdam-Zuid. Zo bevat het masterplan een nieuwe rondgang langs de verschillende onderdelen. Per deelgebied dient een reeks van kleinere en grotere ingrepen met biodiversiteit als uitgangspunt om de verschillende functies beter te ontsluiten en verbinden. Het doel is om deze stapsgewijs over een periode van vijf jaar te realiseren.

projecttype: masterplan

opdrachtgever: Stichting Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord

*/?>