tanglewood veenhuizen

Tanglewood Veenhuizen

Tanglewood Veenhuizen. Stel je eens voor… Onder de mooiste sterrenhemel van Nederland, in de absolute stilte op de overgang van de uitgestrekte naaldhoutbossen van de voormalige strafkolonie Veenhuizen en het weidse Fochteloërveen. Op de plek waar nu nog boeven brommen; geïnspireerd door de ranke kraanvogels die hier in het levend hoogveenlandschap hun domicilie gevonden hebben…

Muziek, twee, drie maanden lang, in de zomer, gemaakt door een internationaal gezelschap van jonge talenten in opleiding, ondersteund door een symphonieorkest dat hier zijn zomerreces viert. ‘Tanglewood Veenhuizen’. Dat beeld kreeg ik toen ik een bezoek bracht aan de gevangenis ‘Bankenbosch’ in Veenhuizen. Op termijn zal dit geïsoleerd gelegen complex moeten sluiten. Zal het er ooit van komen?

NXTlandscapes adviseert de provincie Drenthe met het betrekken van partijen bij Veenhuizen die zich identificeren met de kernwaarden van dit bijna 200 jaar oude toekomstige Unesco monument. Samen met ontwerpbureau Karelse & den Besten heeft NXTlandscapes een communicatie strategie uitgewerkt, met als resultaat o.m. een wervende brochure.

Tanglewood

Tanglewood Music Festival, Berkshire Hills, Massachusetts, USA

zie ook: ‘Karelse & den Besten, werklandschap van de toekomst’